.
     Kan du ikke læse nyhedsbrevet - Se online version i din browser ›
.
Kompetenceudvikling skal ruste virksomheder til ændrede markedsvilkår efter COVID-19
.
.

COVID-19: 86 mio. kr. til kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder

.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse målretter nu 86 mio. kr. til kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder, der har brug for at ruste sig til at håndtere følgerne af COVID-19.

Den nye indsats fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse rettes mod kompetenceudvikling af ledelse og medarbejdere i danske SMV’er, og op mod 1.000 SMV’er og 3.500 ansatte ventes at kunne få gavn af indsatsen. 

Centralt i bestyrelsens indsats er, at virksomhederne kan få tilskud til lønnen til ansatte, som sendes på efteruddannelse. Dermed kan kompetenceudviklingen også blive et reelt alternativ til en fyreseddel i virksomheder, der er ramt af afmatning på grund af COVID-19-krisen.

Indsatsen medfinansieres af EU's Socialfond.

Læs nyheden - og find info om indsatsen på regionalt.dk ›
.
.
.

Webinar om kompetenceudviklingsindsats den 5. maj 2020

infomode-digitalisering .

Vil du høre mere om kompetenceudviklingsindsatsen, har du mulighed for at deltage i informationsmøde hjemme fra din egen computer.

Sekretariatet afholder informationsmødet som webinar tirsdag den 5. maj 2020 kl. 14.00 - 15.30.

Du tilmelder dig webinaret ved at skrive til fuldmægtig Daniel Ravn Jacobsen.

Tilmeld dig webinar om kompetenceudviklingsindsats ›
Læs mere om kompetenceudviklingsindsatsen ›
.
.
covid-19
.

Midlertidige ændringer i støtteberettigelsesreglerne

Erhvervsstyrelsen har opdateret de midlertidige støtteberettigelsesregler.

Hovedpunkterne i opdateringen er: 

  • Projekter kan - under nærmere betingelser - medtage timer til projektmedarbejdere og deltagere til planlagte aktiviteter, der ikke kan gennemføres som følge af COVID-19-krisen
  • Det kan være udelukket at medtage udgifter, herunder timer, i et strukturfondsprojekt, hvis en virksomhed, der er deltager eller partner i et projekt, får kompensation fra de statslige kompensationsordninger. 

Støtteberettigelsesreglerne vil løbende blive opdateret, hvis styrelsen træffer yderligere beslutninger. Vi anbefaler derfor, at I holder jer opdateret via hjemmesiden. 

Find link til den seneste version af de midlertidige støtteberettigelsesregler ›
.
.
.

600 mindre virksomheder får i en svær tid hjælp til bedre indtjening og sund økonomi

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og landets erhvervshuse styrker nu indsatsen for små og mellemstore virksomheder yderligere. Gennem indsatsen SMV:Professionalisering får 600 virksomheder adgang til skræddersyet og individuel rådgivning om blandt andet omstrukturering og krisehåndtering, som kan hjælpe med at imødegå udfordringer under og efter COVID-19-pandemien.

Indsatsen koordineres af Erhvervshus Sjælland, som ruller hjælpen ud i et landsdækkende partnerskab med de øvrige erhvervshuse og deres lokale filialer, SMVdanmark og Copenhagen Business School.

Mads Vàczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland:

.

Vi er klar med en massiv indsats for virksomhederne i den kommende tid. Vores mål er at hjælpe så mange virksomheder som muligt med at sikre udviklingen på baggrund af COVID-19-krisen.”

.
Læs hele nyheden på regionalt.dk ›
.
.
.
.

COVID-19 får strukturfondsprojekter til at sadle om

digitalisering .

Hvordan laver man en gruppediskussion på nettet? Kan man pitche idéer for hinanden online? Disse overvejelser foregår netop nu i mange strukturfondsprojekter, der i stigende grad tilbyder deres hjælp til virksomhederne digitalt.

I erhvervsfremmesystemet handles der hurtigt for at imødekomme virksomhedernes behov. Blandt andet har operatører i Midtjylland og Sydjylland allerede sadlet om til digitale hjælpe- og uddannelsestilbud, som rummer nye muligheder for virksomhederne.

Læs hele historien på regionalt.dk ›
.
.
EUinmyregion2020-logo
.

EU in My Region 2020: Quiz om EU

Ved du en masse om Europa, og har du lyst til at vinde en kurv med lækkerier fra hele EU? Så deltag i EU in My Region-quizzen.  

Quizzen består af spørgsmål om de forskellige medlemslande i EU. Spørgsmålene opdateres hver måned, og månedens vinder er den, der får flest rigtige på kortest tid.

Quizzen er en del af den fælleseuropæiske EU in My Region-kampagne, der skal være med til at få EU tættere på borgerne. På grund af COVID-19 er de fysiske arrangementer under kampagnen udskudt, til det igen er forsvarligt at afholde events. 

Ind til videre kan du quizze med eller læse mere om kampagnen på EU-Kommissionens hjemmeside.
 

Deltag i quizzen ›
Læs mere om EU in My Region-kampagnen på Kommissionens hjemmeside ›
.
.