.
     Kan du ikke læse nyhedsbrevet - Se online version i din browser ›
.
Nyt fra Decentral Erhvervsfremme i Silkeborg
.
.

Ny ansøgningsrunde: 59,1 mio. kr. til tiltrækning af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft

udenlandsk-arbejdskraft .

Den nuværende højkonjunktur og mangel på kvalificeret arbejdskraft medfører flaskehalse. Virksomheder på tværs af brancher risikerer at måtte takke nej til nye ordrer, hvilket er en bremseklods for udviklingen i den enkelte virksomhed og for dansk økonomi. 

Derfor indkalder Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu ansøgninger fra operatører, der vil gennemføre en indsats, som kan medvirke til at styrke særligt SMV'ers mulighed for at tiltrække, modtage og fastholde kvalificeret udenlandsk arbejdskraft med erhvervs- eller videregående uddannelse. 

Den kommende indsats ligger i forlængelse af prioriteterne i Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 og medfinansieres af EU's Socialfond.

Læs mere om indsatsen, og find link til ansøgningsskemaet ›
.
.
.

50 mio. kr. til inklusion af unge via uddannelse til erhvervsparathed

Danske virksomheder oplever mangel på arbejdskraft. Samtidig findes der en stor gruppe unge med særlige udfordringer, som ikke har en ungdomsuddannelse, og som på længere sigt også står uden for det ordinære arbejdsmarked.

Denne gruppe af unge er en potentiel ressource for danske virksomheder. Det kræver dog en særlig indsats at få de unge i målgruppen i gang med ungdomsuddannelse og dermed på lidt længere sigt at sikre, at de blive en del af den ordinære arbejdsstyrke.

Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 50,3 mio. kr. til en inklusionsindsats, der skal forbedre mulighederne for unge på kanten af arbejdsmarkedet.

EU's Socialfond medfinansierer den kommende indsats.

Læs mere om inklusionsindsatsen, og find link til ansøgningsskemaet ›
. jobs
.
.
.

Du kan stadig nå at tilmelde dig infomøde om kvalificeret arbejdskraft

infomode .

Overvejer du at søge om midler til en af de netop lancerede indsatser, der skal forbedre udbuddet af kvalificeret arbejdskraft, og er du endnu ikke tilmeldt et af informationsmøderne? Fortvivl ikke! Du kan stadig nå at melde dig til.

Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse holder informationsmøder om indsatserne i:

  • Sorø mandag den 1. juli 2019 kl. 13.00 - 16.00
  • Vejle tirsdag den 2. juli kl. 13.00 - 16.00
  • Odense torsdag den 15. august kl. 13.00 - 16.00.
Læs mere om informationsmøderne, og meld dig til ›
.
.
.

I tvivl om hvilken løntype?

Erhvervsstyrelsen arbejder løbende på at gøre det lettere at administrere strukturfondsprojekter. Derfor lavede vi i efteråret 2018 to beslutningstræer for løntyper.

Beslutningstræerne skal gøre det nemt og overskueligt for tilskudsmodtagere at finde ud af, hvilken løntype den enkelte projektdeltager eller -medarbejder skal oprettes under i projektet.

Vi har også lavet to skemaer, der giver et hurtigt overblik over, hvilke lønudgifter der er støtteberettigede for den enkelte løntype.

Find beslutningstræer og vejledningsskemaer på regionalt.dk ›
. beslutningstrae
.
.

God sommer!

Decentral Erhvervsfremme i Silkeborg ønsker samarbejdspartnere en rigtig god sommer!

.
sommerbillede
.
.